Najpotężniejszą moc jaką dała nam natura to wyobraźnia. Mając wyobraźnie możemy zaskoczyć naszych gości na wiele sposobów. Na przykład, można jak Van Gogh obciąć sobie uszy i wrzucić do barszczu (akcent lokalny / już niebawem na naszym blogu jak przygotować barszcz z uszkami) – świadczy to nie tylko o wyobraźni, ułańskiej fantazji i brawurze, ale też o pewnym otrzaskaniu się w kulturze i tradycji europejskiej. Na dobrą sprawę 99% rzeczy, które podpowiada nam wyobraźnia, silnie zaskoczyłoby gości, z naciskiem na “silnie” – być może za często oglądaliśmy przed snem “Latający cyrk Monty Pythona”. Niewykluczone, że ze względu na walkę z konwencją i drobnomieszczaństwem – warto czasem spróbować.
Gdybyście jednak chcieli zaskoczyć gości ociupinkę, a dodatkowo zachować ich szacunek i uszy oraz popieścić ich podniebienie smakiem, wypróbujcie ten przepis:
Gotujemy makaron uszka (tzw. orecchiette), na przykład znakomity w smaku marki Barilla w osolonej wodzie, bez przykrycia, przez 8 min.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy 2 ząbki czosnku, peperoncino, pokrojone w plasterki oliwki czarne i oliwki zielone, 4 łyżki kaparów. Wszystko razem mieszamy, następnie dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem po wymieszaniu podgrzewamy na patelni, i szczodrze posypujemy migałami. Wykładamy na talerz, posypujemy tartym parmezzanem i świeżo posiekaną pietruszką.
Uwaga, gdyby makaron był w smaku za suchy, nie przejmujcie się oznacza to tylko, że za długo pozostawiliście na ogniu, więc śmiało możecie lekko skropić oliwą z oliwek EXTRA VIRGIN.
Potrawa na talerzu prezentuje się bardzo elegancko i smakuje również pysznie. Znakomicie komponuje się z czerwonym winem. Zachęcamy do spróbowania, tym bardziej że przygotowanie zajmuje tylko 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy 2 ząbki czosnku, peperoncino, pokrojone w plasterki oliwki czarne i oliwki zielone, 4 łyżki kaparów. Wszystko razem mieszamy, następnie dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem po wymieszaniu podgrzewamy na patelni, i szczodrze posypujemy migałami. Wykładamy na talerz, posypujemy tartym parmezzanem i świeżo posiekaną pietruszką.
Uwaga, gdyby makaron był w smaku za suchy, nie przejmujcie się oznacza to tylko, że za długo pozostawiliście na ogniu, więc śmiało możecie lekko skropić oliwą z oliwek EXTRA VIRGIN.
Potrawa na talerzu prezentuje się bardzo elegancko i smakuje również pysznie. Znakomicie komponuje się z czerwonym winem. Zachęcamy do spróbowania, tym bardziej że przygotowanie zajmuje tylko 10 minut.
I am in fact glad to glance at this webpage posts which
OdpowiedzUsuńconsists of plenty of valuable data, thanks for providing these kinds
of statistics.
my blog ... home design ideas