U nas można przeżyć niezapomniane chwile podczas nauki gotowania potraw włoskich. Szkolenia prowadzone są przez utalentowanych włoskich kucharzy Antonio i Riccardo, którzy przybyli do nas z Bella Italia! W warsztatach kulinarnych mogą brać udział dzieci i dorośli.
Szkolenie kuchenne to niepowtarzalna okazja, aby pod okiem doświadczonych kucharzy poznać tajniki kuchni włoskiej i zaskoczyć przyjaciół umiejętnością zorganizowania kolacji we włoskim stylu. Cykliczne warsztaty to idealny i oryginalny sposób na zorganizowanie wolnego weekendu. W jednodniowej czy dwudniowej kursie gotowania może wziąć udział każdy, niezależnie od tego czy jest amatorem czy profesjonalistą w kuchni.
Program kursów kulinarnych dla grup 5-8 osobowych
Podczas kursów można dowiedzieć się w czym tkwi sekret dobrego makaronu, jak przygotować potrawy na bazie ryb i jak urozmaicić smak potraw dzięki ziołom z domowego ogródka. Uczestnicy poczują aromat oregano, bazylii, tymianku, rozmarynu, a także nauczą się przyrządzać antipasti, cudowne przystawki – sałaty, ruccola, pomidory, bakłażan, kwiaty cukinii, mozarella burrata, parmiggiano, bruschetta. Do dyspozycji uczestników znajduje się biblioteczka w której znajdują się liczne inspiracje kuchenne.
Villa Świerkowa Dolina zapewnia:
- najwyższej jakości produkty spożywcze do przygotowania dań,
- wina i prosecco do degustacji,
- profesjonalny sprzęt kuchenny,
- talerze, sztućce i serwetki do degustacji dań,
- fartuchy i zapaski kucharskie.
Nasze Menu :)
primi piatti – pierwsze dania – makarony domowej roboty, ravioli, risotto, gnocchi, polenta, minestrina,
secondi piatti – drugie dania – frutti di mare, kurczak z peperoni, kotlet mediolański, filet z wołowiny.
dolci, czyli słodkości włoskich, nie zabraknie tiramissu, profitterol, sorbetów i cantucci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy, za każdy pozostawiony komentarz, dzięki Wam wiemy po co istniejemy:)